5 Ağustos 2014 Salı

TBMM

Dünyanın en popüler spor dalı futbola rakip geliyor: Boks maçları. Bu boks maçlarının farkları var: Eldiven ve şort yerine takım elbise giyilir. Maçlarının oynandığı mekan da farklı: Türkiye Büyük Millet Meclisi. Hakem yok, kazanan ve kaybeden yok. Dayak yiyen milletvekilleri ve dayak atan milletvekilleri var. Yumruk var, kan var, acı var ve şaşkınlık verici olaylar var.

Dokunulmazlık... Onların dokunulmazlığı yok. Ne yapsalar yanlarına kar kalıyor. Ne de olsa hesap sorulamıyor. "Bir tane de ben vurayım da hırsımı alayım, ne de olsa dokunulmazlığım var" diyenlerin bulunduğu TBMM'de kavgalar haddi hesabını aşıyor artık. Her ay aldıkları yüksek maaşlar, gıcır gıcır takım elbiseleri ve makam araçları... Daha ne istiyorsunuz? Zaten bir şey yaptığınız da yok ki bunları hak edesiniz.

Meydanlara çıkıp yumruklaşmayı bilirsiniz. Yüksek maaş alıp çalışma alanlarında uyumayı bilirsiniz. Makam araçlarına binip milletvekiliyim demeyi bilirsiniz. Dokunulmazlığım var deyip istediğinizi yapmayı da bilirsiniz. Orası sizin park alanınız değil. Orada devlet yönetiliyor, kanunlar tartışılıyor, önergeler sunuluyor. Yumruklaştığınız yer boks alanı değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Gidin istediğiniz yerde yumruklaşın. Ama TBMM'ye gelince uslu uslu oturun, işinizi yapın ve evinize gidin. Her gün yumruklarla milletin gözüne batmaktan vazgeçin. Siz insan olun ki diğerleri de insan olsun.

Yazık, içinde bulunduğumuz şu duruma bakın. Devleti yönetenler bile kavga ediyorsa daha ne olsun. 'Umarım böyle vakalar tekrarlanmaz' demek istiyorum, ama biliyorum ki tekrarlanacak.

İyi seyirler boks izleyenleri....

0 yorum:

Yorum Gönder