12 Ağustos 2014 Salı

Ne kadar biliyoruz?

Bilmek nedir biliyor muyuz? Sevmek nedir biliyor muyuz? Ne, nedir biliyor muyuz?

Ben dahil, okul zamanımızda öğrendiklerimizi kaçımız biliyoruz? Ne kadarını biliyoruz? Ne kadarını hatırlıyoruz? Ülkemizde bulunan tarihi yapıtlar hakkında ne biliyoruz? Neyi kim yaptı, biliyor muyuz? Bu neden yapıldı, diye soruyor muyuz? Tarihimizde yer edinen büyük insanları biliyor muyuz? Neler yaptığını, neden yaptıklarını biliyor muyuz? Değerlerimizin değerini biliyor muyuz? Selimiye Cami'yi kim yaptı biliyor muyuz? Bir müslüman olarak dinimizin gereklerini tam olarak biliyor muyuz? Kaçımız kaldırımlarda bulunan sarı çizgilerin engelliler için yapıldığını biliyorduk?

Dünyanın öbür ucundaki Justin'in şarkılarını ezbere bilirken, ülkemizin değerli sanatçılarının şarkılarını biliyor muyuz? Yabancı müzikleri dinleyerek kendi müziğimizi yozlaştırdığımızı biliyor muyuz? Her gün kullandığımız ok, kib, slm, aeo, nbr, part-time gibi sözcüklerin dilimizi yozlaştırdığını biliyor muyuz? Kendi dilimizin değerini biliyor muyuz? Amerika, İngiltere gibi ülkelerin bayraklarının basılı olduğu tişörtleri giyerken, kendi ülkemizin şanlı bayrağının değerini biliyor muyuz?

Biz bilmeyen bir toplumuz; sormayan, araştırmayan, öğrenmeyen; ezberci bir toplumuz. Günü kurtarmak için yaşayan bir toplumuz. Kendi çıkarlarımız uğruna yaşayan bir milletiz. Cümlelerimi şu alıntı sözle bitirmek istiyorum: Günün adamı olmaya çalışma, Hakikat'ın adamı olmaya çalış. Çünkü gün değişir, Hakikat değişmez.

Anlayana...

0 yorum:

Yorum Gönder