22 Temmuz 2014 Salı

BBCone

Kutsal kitaplardan sonra dünyada en çok okunan bir Sir Arthur Conan Doyle yapıtı. Britanya'da yayınlanan Sherlock Holmes'un dizisi filmine göre daha güzel geldi bana. Oyuncuların müthiş performansı ve özellikle Profesör Moriarty'nin oyunculuk seviyesi izleyenleri kendine hayran bırakıyor. Soluksuz izlediğim dizilerden bir tanesi.

2014 Ocak ayında 3.sezonu tamamlamışlardı. Diziye olan büyük ilgi sayesinde 4. ve 5. sezonlar için onay alınmıştır. Kuşkusuz buna en çok dizinin hayranları sevinmiştir. 3. sezonun final bölümünde Jim Moriarty ölmüştü ancak son sahnede yaşadığı ortaya çıktı ve bölüm orada sona ermişti. Kafalardaki soru işareti Jim Moriarty ölmesine rağmen nasıl hala yaşıyor yönünde. Ama unutmamak gerekir ki Sherlock Holmes intihar ettiği sahneyi müthiş bir zekayla kurgulamış ve herkese Sherlock öldü izlenimi vermiştir. Daha sonra yayınlanan bölümde bu kurguyu nasıl planladığını detaylı olarak anlatmakta ve izleyenlere büyük keyif vermektedir.

Dizinin hayranları 4.sezonu iple çekiyor. 4. sezon 2015 Ocak ayında yayınlanacaktır. Yayınlanacak yeni bölümde büyük ihtimalle Jim Moriarty'nin nasıl yaşadığı sorusunun cevabını öğrenmiş olacağız. Yine bizleri Sherlock Holmes ve Jim Moriarty'nin müthiş zeka kapışması bekliyor olacak. Sadece Holmes'un zekasıyla yetinmeyip, Moriarty'nin de zeka şovları bir araya gelince daha da keyif verici oluyor. Dizinin 4. sezon 1. bölüm fragmanı yayınlandı.


Diziyi izlemeyenler için belirtmek isterim ki, dizi romandan farklı olarak 2010'lu yıllarda geçmektedir. Modern Sherlock Holmes diyebiliriz. Günümüz dünyasının yaşantısı içinde olan bir Sherlock Holmes. 


0 yorum:

Yorum Gönder