2 Ağustos 2014 Cumartesi

Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanlığı seçimine az bir zaman kaldı. Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanını halk seçecek. Adaylar belli. Ekmeleddin İhsanoğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş. Bilindiği üzere Ak Parti kendi içinden aday çıkardı. HDP de öyle. CHP ve MHP aynı çatı altında toplanarak ortak bir aday çıkardı.

Peki siz oyunuzu neye göre kullanacaksınız. Tuttuğunuz partinin adayına mı? Yoksa güvendiğiniz adaya mı? Öncelikle bilinmesi gerekir ki bu seçim kesinlikle parti seçimi değildir. Seçilen aday Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olacak. Doğal olarak seçim hazırlığı sürecinde partiler üzerinden çalışmalar devam ediyor. Ben bu duruma katılmıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlık sürecinde parti üzerinden yapılan hazırlıklara tamamen karşı bir durumdayım. Hangi partinin adayı olursan ol partini değil, adayın kendisini savun, kendisine destek ol. Aday o makama çıktığında bilmem ne partisi cumhurbaşkanı olmayacak; Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olacak.

Maalesef Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminde bile partiler ön planda. Oysa ki parti seçmiyoruz, cumhurbaşkanı seçiyoruz. Bu durumun farkına varalım. Desteklediğiniz partinin adayına da oy verecekseniz bu durumu şahsi olarak değerlendirin. Bu seçimde mümkünse aklınızdan partileri atın. Kişilere odaklanın. Bu sizin zihninizi açacak, kafanızdaki düşünceleri değiştirecektir. "Ben bilmem ne partisini destekliyorum, hangi adayı çıkarırsa çıkarsın oyumu ona vereceğim." diye düşünmeyin. Desteklediğiniz partinin adayı sizin görüşlerinize uymuyor olabilir. Bu durumda parti fanatikliğinin kurbanı olmuş olursunuz. 

Hangi adaya oy verecekseniz verin partiye değil, şahıslara odaklanın. Bu şekilde daha sağlıklı bir biçimde oy kullanabilirsiniz. Benim düşüncelerim bu yönde. Katılanlar da olacaktır, katılmayanlar da... Takdir sizin..

0 yorum:

Yorum Gönder