20 Temmuz 2014 Pazar

L&M

Türkiye'nin her kesiminden insanın büyük bir zevkle ve tutkuyla izlediği dizilerden bir tanesiydi. Belki de en iyisiydi. IMDB'ye girmeyi başaran bir Türk dizisiydi. Herkesin beğenisini kazanmayı başardı. Yurt dışında bile izleyenleri vardı. Bazı insanlar aynı bölümleri tekrar tekrar izlediler. Dizinin bütün karakterleri her izleyenin sevgisini kazanmayı başardı. Absürd komedi üzerine yapılan espriler ve şakalar, her kesime gönderilen göndermeler ve  ders verici nitelikte olan konulara sahipti bu dizi.

Erdal Bakkal, Leyla, Mecnun, Karabasan, Aksakallı, İsmail Abi, Hirsiz Yavuz gibi karakterlerin oynadığı roller o kadar saçma ve absürddü ki hiç kimse bu kadar saçma olmasına rağmen bile bu nasıl bir saçmalık demedi; çünkü dizi insanların kanına işlemeyi başarmıştı.

Dizinin senaristi Burak Aksak'ı gerçekten kutlamak gerek. Türk dizi tarihinde çığır açtı diyebilirim. Dizinin izleyenlerini yazdığı her bölümde memnun etmeyi başardı. Dizi her konuya karşı duyarlıydı. Dizi ekibinin gezi eylemlerine katılmasından dolayı  kapatıldı. Keşke kapatılmasaydı da devamını izleyebiliyor olsaydık.

Daha çok güncel konular üzerine yazılmasından dolayı büyük bir ilgi çekti. Dizinin meşhur olan göndermeleri herkesin takdirini topladı. Dizi kapatıldıktan sonra "Leyla ile Mecnun devam etseydi nasıl olurdu?" sorusunu cevaplayarak bir nebze de olsa izleyenlerinin kafasındaki soru işaretlerini kaldırmış oldular.

Diziden bazı karakterler ile yeni bir dizi çektiler ve ilk bölümlerde tutmasına karşın daha sonra L&M kadar ilgi çekmeyi başaramadı. Bir süre sonra da diziyi tamamladılar. Bir daha Leyla ile Mecnun kadar bir dizi çekilir mi Türkiye'de bilemiyorum. Belki de bir daha böyle bir dizi izleyemeyiz. O bir efsaneydi ve efsaneler arasında kalmaya devam edecek. Dizide emeği geçen herkese buradan selam olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder