28 Temmuz 2014 Pazartesi

Bayram

Koskoca Ramazan Ayı'nın ardından öyle ya da böyle bir şekilde Ramazan Bayramı geldi. Bayramda eller öpülecek, tatlılar yiyilecek, çocuklar sevindirilecek... Daha sonra herkesin dört bir yanını gezme tutkusu saracak. "Nereye gitsem?" diye sorular sorulacak. Sizler için bir nebze olsun kafanızdaki soruları yanıtlayacak seçenekler sunacağım. Gelin hep beraber bu sorunun cevabına bakalım.

  • Soğuk Çeşme Sokağı: Sultanahmet semtinde yer alan, eski Türk filmlerinin unutulmaz mekanlarından olan bir yerdir Soğuk Çeşme Sokağı. Nostaljik bir yapıya ve görülesi tarihi yapılara sahiptir. Sokağın trafiğe kapalı olması nedeniyle özellikle fotoğraf çekmek isteyenlerin çok tercih ettiği mekanlardan birisidir.
  • Miniatürk: Miniatürk birçok eserin ve yapının sergilendiği bir mekandır. Boğaz köprüsü, Kız Kulesi, Topkapı Sarayı gibi bir çok eser ve yapı burada maket olarak toplu halde sergilenmektedir. Özellikle turistlerin uğramadan gittikleri mekanlar arasında yer alır.
  • Kız Kulesi: İstanbul Boğaz'ında, Salacak açıklarında yer alır. Kule, küçük bir ada üzerine konumlandırılmıştır. Hakkında çeşitli efsaneler ve rivayetler söylenmektedir. En çok fotoğrafı çekilen mekanlardan birisidir. Eşinizle, ailenizle, akrabalarınız ve arkadaşlarınızla gidebileceğiniz, karşısında oturup çekirdek yiyebileceğiniz, kuleye gidip romantik veya ailecek yemek yiyebileceğiniz mekanların başında gelir.
  • Galata Kulesi: İstanbul'un Galata semtinde bulunan tarihin en eski yapıtlarından birisidir. 528 yılında inşa edilen kule'ye çıkıp restoranlarda yemek yiyebilir, dilerseniz şehri panoramik olarak izleyebilirsiniz.
  • Ayasofya: Bizans tarafından kilise olarak inşa edilen, daha sonra Osmanlı tarafından camiye çevrilen Ayasoyfa, bugün müze olarak faaliyet göstermektedir. Gitmeye doyulamayan mekanlardan birisidir.
  • Gülhane Parkı: Gülhane Parkı'nda her kesimden insana rastlayabilir, Sarayburnu'nu izleyebilir, faytonlarla Gülhane Parkı'nda gezinti turu yapabilirsiniz.
  • İstiklal Caddesi: Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ve Tünel arasında yer almaktadır. Hem alışveriş yapabilir, hem cadde üzerindeki kafelerde yiyip içebilir hem de sokak sanatçılarının müziklerini bolca duyabilirsiniz. 
  • Ortaköy Meydanı: Arnavut kaldırımları, iskelesi, tavla seslerinin eksik olmadığı, camii ve güvercinleri ile büyüleyici bir ortama sahiptir. İstanbul'un klasik mekanlarından birisidir.
  • Sultanahmet Camii: 1609-1616 yılları arasında yaptırılan bu cami, İstanbul'un en önemli simgelerinden birisidir. Caminin görkemli avlusu yıl boyunca ziyaretçi akınına uğruyor. Gezilip görülmesi gereken en önemli mekanlardandır.
  • Topkapı Sarayı: 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan saray, 380 yıl boyunca devletin idare merkezi olmuştur. Sarayda tarihi eşyaları, anıları ve muhteşem görkemiyle kendinizden geçeceksiniz. Sizi Osmanlı'ya geri götüren bir yerdir. Mutlaka gitmenizi tavsiye ederim.

Elimden geldiğince sizler için gezilebilecek yerleri araştırdım ve sizlere sundum. Bunlar gibi daha çok yer var İstanbul'da ancak yazmakla bitmez. Bayram'da vaktinizi iyi değerlendirmek istiyorsanız yazdığım yerlere giderek keyifli ve harika zaman geçirebilirsiniz. Sizin de eklemek ve tavsiye edeceğiniz yerler varsa yorum kısmına yazabilirsiniz.

İyi gezmeler, iyi bayramlar dilerim..


0 yorum:

Yorum Gönder